IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
11:21 | 12 август 2017
Обновен: 09:30 | 24 април 2024

Учебниците закъсняват до 20 септември

Красимир Вълчев иска въвеждането на едносменен режим в училищата до 2021 г.

По материала работи: Борис Проданов
Учебниците закъсняват до 20 септември

“Имаме известно закъснение за учебниците. Очакваме между 10 и 20 септември да бъдат доставени във всички училища. По-голямата част от тях ще имат учебници за 2, 6 и 8 клас към 15 септември“. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по Нова телевизия и цитиран от Plovdiv24.bg.

 

“В последните години бяха направени редица промени в системата. Основната част произтичат от Закона за предучилищното и училищното образование. Предизвикателство пред нас е да ги реализираме. Несъмнено въвеждането на задължителна подготовка на децата на 4 години е една от важните ни мерки. Бих изредил три фактора, които са ключови за това да преодолеем проблема с ранното отпадане и с възпроизвеждането на неграмотността от поколение в поколение. Единият фактор е детската градина. Вторият е учителят“, коментира Вълчев.

 

Той заяви, че имат цел за въвеждането на едносменен режим в училищата до 2021 г., но призна, че в големите градове ще бъде трудно да го изпълнят. “Но сме планирали с ръководствата на най-големите общини да направим преглед на цялата образователна инфраструктура", добави министърът.

Коментари

Новини Варна