IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Други
12:10 | 1 януари 2014
Обновен: 17:12 | 23 април 2024

Бразилия първа в класация за най-желаните туристически дестинации през 2014

Бразилия първа в класация за най-желаните туристически дестинации през 2014

По материала работи: Златина Добрева
Бразилия първа в класация за най-желаните туристически дестинации през 2014

С настъпването на новата година мнозина започват да кроят планове за местата, които биха искал да посетят, съобщава тв "България он ер". Някои предпочитат традиционните европейски дестинации, други обръщат поглед към по-екзотични точки на света.

Бразилия определено е номер едно в списъка за най-интересните дестинации за пътуване през новата година. Една от причините е, че южноамериканската държава ще бъде домакин на Световното първенство по футбол тази година. Страната е сред най-желаните за посещение места и заради карнавала в Рио де Жанейро, който безспорно се е превърнал във визитна картичка на Бразилия. Туристите са пленени от тропическите гори, красивите плажове и нестихващите купони под звуците на латино ритмите.

За почитателите на разходките с велосипед сред природата - Нова Зеландия е мястото, което трябва да посетят. През 2014 година ще бъде завършена дългата 2,500 километра мрежа от вело алеи в страната. Правителството е похарчило 50 милиона долара за изграждането на трасето, което се вие като змия сред гъстите тропически гори, ледникови езера и стари железопътни линии, използвани от миньорите по време на златната треска.

И Япония има какво да предложи на туристите. Страната на изгряващото слънце отбелязва 50 години от пускането на първия влак-стрела. Нов луксозен влак, наречен Седем звезди, предлага на посетителите зрелищен начин да опознаят префектурата Кюшу.

От 1 януари 2014 година туристите в Източна Африка ще могат да посетят три държави - Руанда, Кения и Уганда с една единствена виза. Това ще улесни любителите на дивия свят да видят горилите в Уганда и носорозите в Кения без да разполагат с допълнителни документи. Проучване показва, че през новата година най-подходящият град за посещение ще бъде Париж.

Гръцките острови пък ще са най-изгодната дестинация, която предлага незабравимо изживяване на ниска цена.
За най-добро място за семейно посещение се смята Дания, а Кападокия– най-подходящо за меден месец.

Коментари

Новини Варна