IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Пътна обстановка
09:00 | 1 май 2024
Обновен: 00:17 | 22 май 2024

Голямото пътуване продължава

Служители на полицията ще подпомагат движението по пътищата в страната

По материала работи: Слав Велев
Голямото пътуване продължава

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Засиленият трафик през първия почивен ден от поредицата празници продължава. Около 1 милион българи се очаква да тръгнат на път.

Служители на полицията ще подпомагат движението по пътищата в страната. От "Гранична полиция" са провели срещи с колегите си от всички съседни държави и са се договорили да няма неработещи гишета в натоварените дни по границите. Акции на "Пътна полиция" се очакват на 2, 3 и 5 май през нощта.

Продължава укрепването на подпорната стена на 16-я километър на магистрала "Струма". Очаква се там ремонтните дейности да приключат до края на седмицата. Там движението остава затруднено.

За улеснение на пътуването и за повишаване безопасността на движение на леките автомобили в тунел "Топли дол" и "Правешки ханове" на магистрала "Хемус" днес, утре и на 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел "Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна.

През "Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ "Хемус" при пътен възел "Правец".

Общественият транспорт в Гърция, и особено в Атина, ще спре на 1 май, тъй като синдикати и работнически асоциации организират стачки по повод Деня на труда, 1 май, съобщи гръцкото издание „Катимерини“. 

Стачките, организирани от основните профсъюзи, са против решението на правителството Денят на труда да бъде преместен на 7 май.

Гръцкото министерство на труда обяви през февруари, че Денят на труда тази година ще се чества на 7 май, тъй като празникът на трудещите се, 1 май, тази година се пада по време на Страстната седмица, предшестваща Великден, а Светли понеделник е на 6-и май.

Синдикатите заявяват, че Денят на труда е за стачки, а не за празници, подчертавайки недоволството на трудещите се.

В Атина са планирани три митинга за утре сутринта: на площад “Синтагма” в 10:30 ч., на площад “Клафтмонос” в 11 ч.  и в Каподистрийския университет в Атина.

Работещите в железниците обявиха 24-часова стачка, което ще засегне движението на метрото, трамваите и електрическата железница. Няма да има автобуси рано сутринта. Рейсовете ще обслужват пътници от 9:00 до 21:00 часа. Корабите ще останат в пристанищата заради стачката на Общогръцката федерация на моряците, която ще започне в 00:01 ч. на 1 май и в 12:00 ч. сутринта на същия ден.

Коментари

Новини Варна