IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
06:23 | 2 октомври 2014
Обновен: 09:48 | 14 април 2024

Eксперт: Оптимист съм за туристическия сезон

Eксперт: Оптимист съм за туристическия сезон

По материала работи: Златина Добрева
Eксперт: Оптимист съм за туристическия сезон

До момента туристическият сезон върви добре, оптимист съм. Това каза пред „Черно море“ експертът в туризма и председател на сдружение „Култура и туризъм на Североизточна България” Димитър Дичев.
Според него не може да се говори за спад в някои от пазарите. Уточнявам, че все още не сме получили окончателните данни за сезона.
Рано е, но въпреки това сезонът върви по добър начин за хотелиерите и хората в бранша, каза още Дичев. Конфликтът в Украйна също не е оказал сериозно влияние на туризма по Черноморието ни, твърди експертът.  
Приходите от международен туризъм през първите шест месеца на годината са 1.718 милиарда евро, което е 3.6 % повече спрямо същия период на миналата година, каза преди дни заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев. Неговите данни сочат, че към момента с 6.7% повече чужденци са посетили България.
Все още е рано да се говори за конкретни данни, категорични бяха пред „Черно море“ експерти от Варненската туристическа камара. Според тях въпросните цифри са до месец юли. Тепърва предстои да се разбере какви са били посещенията и броят на нощувките през август и септември. При всички положения зависи и от хотелиерите. Има такива, които успяват въпреки трудностите, категорични са специалистите в туризма.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна