IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
17:35 | 22 октомври 2015
Обновен: 07:04 | 11 май 2024

За 14-ти път връчиха наградите "Златен отвес"

Архитектът на общината Виктор Бузев получи специален приз в категорията представител на местната власт

По материала работи: Борис Проданов
ВИКТОР БУЗЕВ (ВЛЯВО) със специалната награда. Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

За 14-и пореден път Камарата на строителите в България, връчи традиционните си годишни награди "Златен отвес". В конкурса участват строителни фирми, които се състезават в 5 категории. Това стана в навечерието на Деня на строителя – Димитровден. Организатор на конкурса е Областното представителство на Камарата на строителите в България. Тази година в него участваха 24 строителни фирми с 31 обекта. Жури от специалисти в бранша, общественици и медии с председател инж. Пенко Стоянов, номинира кандидатите.


Сред критериите за оценка на участниците бяха качеството на строително-монтажните работи, прецизност при спазване на технологиите и детайлите на сградата, индивидуалност, съответствие с проекта и функционална пригодност, възстановяване и усъвършенстване на градската среда. Статуетката "Златен отвес" тази година получи фирмата "Перинов и синове“ за жилищен комплекс с офиси в местността „Св. Никола“.


Бяха раздадени награди на фирми в 5 категории – жилищни сгради; хотели и ваканционни комплекси; административни, офис, промишлени и търговски сгради; спортни, развлекателни, образователни и здравни обекти и инфраструктурни обекти. Паметен плакет за духовна подкрепа беше връчен на Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, а архитектът на община Варна Виктор Бузев получи специална награда в категорията представител на местната власт за опазване инвестиционния процес от административни прийоми. По време на връчването на наградите беше открита и традиционната "Строителна изложба Варна 2015" , която ще остане подредена до 28 октомври.


Геновева Донкова

 

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна