IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
16:59 | 29 октомври 2015
Обновен: 13:49 | 11 май 2024

“Енерго Про” светкавично възстанови кабел в курорта “Св. Св. Константин и Елена”

Подобна авария имаше и при прокопаване на центъра на Варна

По материала работи: Борис Проданов
“Енерго Про” светкавично възстанови кабел в курорта “Св. Св. Константин и Елена”

Единадесет трафопоста в района на курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена" изключиха в сряда в резултат на повреда по кабел средно напрежение, предизвикана при изкопни дейности на строителна фирма. Подобна авария имаше и при прокопаване на центъра на Варна, при което изключиха осем трафопоста.

 

Екипите на електроразпределителната компания реагираха светкавично и след по-малко от час възстановиха електрозахранването на всички клиенти на дружеството в курорта и града по резервна схема. Често се случва подземната електроразпределителна мрежа да се поврежда вследствие на строителни дейности, които оставят стотици домакинства и стопански обекти без електрозахранване, докато екипите на енергийната компания отстраняват аварията.

 

“Енерго Про Мрежи” оказва съдействие на всички компании при планиране и съгласуване на дейности по подземната инфраструктура, за да се избегнат щети и нежелано прекъсване на електрозахранването, което създава неудобства на хората в засегнатия район.

Коментари

Новини Варна