Каква риба ни сервират - прясна или замразена?

Цацата често е уловена в Балтийско, а не в Черно море

Каква риба ни сервират - прясна или замразена?

Прясна или замразена риба ни предлагат в морските заведения? Отговорът на въпроса потърси екип на NOVA.

 

 „Когато рибата е замразена по правилния начин, тя след размразяването е с показателите на прясна риба. Тя седи със златистата коричка, вкусното месо и аромат на прясна риба”, каза директорът на ОДБХ - Варна, Златина Димова.

 

Със замразената по това време на годината цаца, въпросът се оказва интернационален. Защото освен българската трицона, за цаца ни сервират и още риби, които не познаваме. Те са хванати в прибалтийските републики и са по-евтини – за прекупвачите. Оттам нататък разликата изтънява също като сметките на търговците.

 

Добрата новина за клиентите е, че препърженото олио остава в историята.

 

Още по темата: Българският калкан вече не е хит в Турция

Новини

Коментари

Морски бизнес
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата