IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избори 2021
09:45 | 14 ноември 2021
Обновен: 23:52 | 18 април 2024

Изборният ден във Варненско започна с 25 мин закъснение

В 7 избирателни комисии, машините за гласуване не са били настроени за 7 часа

По материала работи: Слав Велев
Изборният ден във Варненско започна с 25 мин закъснение

Изборният ден във Варненско започна в 7:25 часа, съобщава МВР. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 052/615166, както и на имейл izbori2021@mvr.bg

В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР  Варна ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19:00 часа.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

В седем избирателни комисии, машините за гласуване не са били настроени за 7 ч., като начало на изборния ден, а за 8 ч., което е създало объркване, но тъй като в тези секции е имало по две машини.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР -Варна е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Коментари

Новини Варна