IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избори 2021
11:45 | 21 ноември 2021
Обновен: 23:10 | 13 май 2024

ЦИК: Към 10:30 има постъпили една жалба и 6 сигнала (ВИДЕО)

Избираме президент и вицепрезидент на балотаж

По материала работи: Слав Велев
ЦИК: Към 10:30 има постъпили една жалба и 6 сигнала (ВИДЕО)

Към 10:30 има постъпили една жалба и 6 сигнала. Това каза по време на първия брифинг за деня говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде "Труд".

„Жалбата е от председател на СИК, която е работила на 14 ноември и е сменена с решение на ЦИК, която е потвърдила решението на РИК - Смолян. Има  няколко сигнала за нарушаване на избирателни права. Избирател е подал заявление, че ще гласува извън страната на 14 ноември и е бил изваден от избирателните списъци за текущия вот. Тези избиратели обаче сега са успели да гласуват. Има и сигнал за предизборна агитация, който обаче не е разгледан", допълни още Матева.

"6 машини вчера не са стартирали и ЦИК е решила да се мине към хартиени бюлетини. За днешния ден са 15 устройства. За едно от тях батерията е паднала, след като захранването не е включено. В една секция в Бургас по някакъв начин са изчезнали петте карти, които се вкарват в четците на машините, въпреки че вчера са били приети в изборните помещения", каза Росица Матева.

"В 4 от секциите зад граница не са стигнали изборните книжа", коментира Цветозар Томов от ЦИК.

Коментари

Новини Варна