Варна 13°
fallback
Избори 2021
08:30 | 27 февруари 2021
Обновен: 07:02 | 30 април 2024

Кои са водачите на листи във Варна за Вот'21

Слави Трифонов, Красимир Каракачанов, проф. Костадин Ангелов и доц. Мангъров са само част от претендентите за доверието на варненци

По материала работи: Слав Велев

Вече са ясни голяма част от водачите на листи във Варна, които ще се борят за 15-те места в 45-то Народно събрание на България, които дава морската столица.

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов повежда листа във Варна. Това съобщи самият той по телевизия „7/8“ и в официалната си фейсбук страница, където представи и останалите си кандидати. В социалната мрежа той разкри и имената на  други членове на екипа на партията си, сред които са имунологът проф. Андрей Чорбанов и икономистът Мика Зайкова. 

Настоящият здравен министър проф. Костадин Ангелов също е водач на листата на ГЕРБ в морската столица,  но тъй като не е член на партията, той е издигнат от гражданската квота.

Борислав Гуцанов ще оглави листата на БСП във Варна на предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Доцент Атанас Мангъров ще бъде водач на листата на АБВ за предстоящите парламентарни избори.Той беше представен на членове и симпатизанти на партията от лидера на формацията Румен Петков в крайморския град.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също избра Варна да е единият от градовете, където ще води листата на "воеводите" в страната. Другият град, където Каракачанов е водач е Плевен. 

Лидерът на партия „Възраждане“  Костадин Костадинов също е кандидат за депутат и води листата в морската столица.

Музикантът Стоян Михалев ще се бори да влезе в парламента, като заема първа позиция в район Варна, от квотата на ДСБ, коментират все още неофициално от тъмносинята партия.

Все още не се знае кой ще е водач на коалицията "Изправи се! Мутри вън!, но се предолага, че това ще е Арман Бабикян, който е роден във Варна.

Не е известен водачът на новосформиралата се коалиция Воля и НФСБ, но Веселин Марешки на предходни избори винаги е водел варненската листа.

Варна ще излъчи 15 народни представители на  предстоящите парламентарни избори, като втори по големина в страната избирателен район.

 

Автор на статията:
Слав Велев
варна избори 2021 политика вот листи водачи
0 коментара
fallback
fallback