Варна 11°
fallback
Община Варна
16:00 | 1 март 2022
Обновен: 00:07 | 2 май 2024

Областният информационен център във Варна няма пари за следващите 2 г.

Необходимата безвъзмездна финансова помощ е в размер до 340 000 лв.

По материала работи: Слав Велев

Община Варна да подаде проектно предложение по Оперативна програма „Добро управление“ за продължаване на дейността на Областния информационен център (ОИЦ-Варна) през следващите две години. Това реши Общинският съвет в морския град.

Проектът ще бъде внесен по процедурата за осигуряване функционирането на националната мрежа от 27 областни информационни центъра, в т.ч. и на ОИЦ-Варна, за периода 2022-2023 г. Безвъзмездната финансова помощ, която варненският център може да получи, е в размер до 340 000 лв. Съфинансиране от страна на общината не се изисква.

Целта е Областният информационен център - Варна да продължи да предоставя лесен и удобен достъп на граждани, фирми, НПО, институции и организации до информация за възможности за европейско финансиране и процеса на усвояването на средства от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). ОИЦ отново ще подпомага потенциални бенефициенти, като разяснява на всички заинтересовани възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми, актуалните и предстоящи процедури, целите, сроковете и условията за кандидатстване по тях.

Автор на статията:
Слав Велев
варна пари сесия решения общински съвет 1 март Областния информационен център
8 коментара
fallback
fallback