Варна 11°
fallback
Област Варна
16:32 | 11 януари 2022
Обновен: 17:20 | 4 май 2024

От понеделник спират плановите операции във Варна?

Нощните заведения засега няма да се затварят

По материала работи: Ставри Таргов

Марио Смърков, областен управител

Областният координационен щаб във Варна проведе онлайн заседание във връзка с усложнената  епидемиологична обстановка. Ето какви са взетите решения:

1. Оптимизиране на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, подобряване организацията на ваксинационния процес и възможността за улесняване достъпа на населението до ваксинация. Ще се проведе допълнителна работна среща с кметовете на общини и с представители на общопрактикуващите лекари.

2. Постигнато е принципно съгласие за спиране на плановия прием  и плановата оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, но то ще бъде потвърдено на 17.01.2022 г. след онлайн гласуване от членовете на ОКЩ, съобразно ръста на заболеваемост. 

3. С квалифицирано мнозинство към настоящия момент е отхвърлено предложението за затваряне на нощните заведения на територията на област Варна. Тази изключително непопулярна мярка, ограничаваща правата на гражданите и оказваща негативно въздействие върху бизнеса, ще бъде обсъдена отново в най-кратък срок, съобразно ръста на заболяеваемост и резултатите от проверките по спазване на противоепидемичните мерки.

Началната и крайна дата ще бъде съобразена с интересите на съдържателите на заведения.

Автор на статията:
Ставри Таргов
ковид варна спиране планови операции
10 коментара
fallback
fallback