IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
20:52 | 10 юли 2019
Обновен: 12:31 | 18 април 2024

5000 лв. глоба за концeсионера на плаж Нестинарка

Причината - цените на чадърите

По материала работи: Борис Проданов
5000 лв. глоба за концeсионера на плаж Нестинарка

Концесионерът на къмпинг "Нестинарка" край Царево ще бъде глобен с 5000 лева заради неизпълнение на договора за цените на чадърите и шезлонгите. Причината за санкцията е несъответствието между цените, обявени на табелата на плажа и реалните цени, които клиентите заплащат, съобщи БНТ.

 

Цена от по 36 стотинки за чадър и шезлонг и шалте за 5 лева показва информационната табела на плажа "Нестинарка". Според издадените касови бележки обаче, посетителите на плажа заплащат по 5 лева за чадър и по 5 лева за шезлонг.

 

 "Ние взимаме само чадър, останалото си го носим, чадърът е 5 лева", коментира туристката от Москва Ирина.

 

"Някои даже не са обърнали и внимание на табелата. Сядат, плащат колкото им кажат", добави сънародникът ни Божидар Маладжиев. 

 

След проверката експертите от Министерството на туризма казаха, че има драстично разминаване между написаното на информационната табела и това, което всъщност се предлага на плажа.

 

"Което е нарушение на договорните отношения и подлежат на директна санкция - неустойка в размер на 5000 лв. Това е процент от концесионното възнаграждение. При повторно нарушение следва разваляне на концесионния договор", коментира Николай Вълчев - инспектор от Министерството на туризма.

 

"Искам да направя един призив към зрителите - да ги помоля да гледат цените на чадърите и шезлонгите преди да ги вземат за ползване", добави колегата му Явор Шишков.

 

Тъй като концесионерът не е открит, писмото с глобите и предупреждение за следващо провинение ще бъде изпратено по пощата.

 

От началото на сезона досега Министерството на туризма е извършило около 200 проверки по цялото Черноморие.

 

Още по темата: Министерство на туризма глоби концесионера на плаж Перла

Коментари

Новини Варна