IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
17:36 | 21 януари 2020
Обновен: 16:38 | 27 март 2024

700 непълнолетни на отчет за тежки престъпления

Депутат: Имаме престъпност, която се повтаря в годините

По материала работи: Пламен Янков
 700 непълнолетни на отчет за тежки престъпления

700са водените на отчет за тежки престъпления в Детска педагогическа стая през 2018 година, пет от които за убийства.

 

"Това показва, че имаме престъпност, която се повтаря, проследима в годините", каза пред БНР Маноил Манев, депутат от ГЕРБ и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, цитиран от dnes.bg.


Управляващата партия ще внесе законодателни промени за по-тежки наказания на непълнолетни, извършили тежки престъпления.


"Акцентът е да може съдът да дава наказания без редукцията, заложена в особените правила за непълнолетните. В текста е записано, че каквото и наказание да се полага, то не може да бъде над 12 години… Идеята на законопроекта е да дадем възможност след всички експертизи и в убедеността си съдът да произнесе такава присъда, каквато лицето заслужава", допълни Манев.

 

По думите му вече има готов текст, който ще бъде предложен за обсъждане.

 

"Дебат ще се проведе с прокуратурата, с правистите в Народното събрание, с адвокатурата. В този дебат целта е да се постигнат три неща – яснота, че като извършиш престъпление, ще получиш наказание, че това наказание ще се случи сега и бързо, че наказанието съответства по справедливост на извършеното деяние", обясни той.

 

Целта е да има текст, който работи и ще окаже влияние върху това, което се случва.

Коментари

Новини Варна