IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:48 | 25 януари 2020
Обновен: 18:45 | 16 април 2024

Предлагаме помощ за земетресението в Турция

Броят на жертвите от земетресението в Източна Турция нарасна на 19 човека

По материала работи: Слав Велев
 Предлагаме помощ за земетресението в Турция

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод земетресението в югоизточна Турция, причинило човешки жертви.

 

Борисов изразява надежда, че навременните и професионални действия на спасителните екипи и медицинските служби ще помогнат за спасяването на хора от засегнатите сгради. Той пожелава бързо възстановяване на всички пострадали от земетресението.

 

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на своя турски колега президента Реджеп Тайип Ердоган по повод земетресението в Източна Турция. "В този труден момент България е съпричастна с трагедията на своите съседи и е готова да окаже подкрепа за преодоляване на последиците от земетресението, е позицията на държавния глава." Радев изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите, както и надежда за бързото възстановяване на пострадалите при природното бедствие, пише News.bg.

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се свърза със своя турски колега Мевлют Чавушоглу, за да изрази съболезнования към близките на загиналите при опустошителното земетресение и да изрази надежда за бързо възстановяване на ранените.

 

Тя предложи и българската държава да помогне при нужда. Чавушоглу благодари за солидарността на българското правителство и българския народ.

 

По последни данни на МВнР, няма пострадали български граждани от смъртоносното земетресение в Турция. Продължават спасителните операции.

 

Броят на жертвите от земетресението в Източна Турция нарасна на 19 човека. Стотици са ранените хора, а хиляди са повредените сгради.

 

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: +90 312 467 20 71; +90 312 427 51 42; +90 533 376 37 69

 

 

Коментари

Новини Варна