IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
14:08 | 20 септември 2019
Обновен: 22:52 | 8 април 2024

Холограмата на Уитни Хюстън тръгва на турне

Концертите започват през януари

По материала работи: Пламен Янков
Холограмата на Уитни Хюстън тръгва на турне

Смъртта на Уитни Хюстън разтърси целия свят през 2012 година. Певицата се превърна в една от музикалните икони на нашето време, а записите й са продадени повече от 170 млн. пъти. Тя има над 200 златни, платинени и сребърни плочи, а шестте й награди "Грами" я нарежда сред най-успешните изпълнители на 20-и век, отбелязва tialoto.bg.

 

За съжаление обаче Хюстън се пристрасява към наркотиците, в следствие на което губи и гласа си. На 11 февруари 2012 г. тя е открита мъртва от неин роднина във ваната на хотелската си стая в Бевърли Хилс. Според властите, причината е комбинация от лекарството Ксанакс и други антидепресанти, смесени с алкохол. 

 

8 години по-късно, през 2020 година, феновете на Уитни отново ще имат възможностт да присъстват на нейни концерти. Това ще стане с помощта на технологиите, като през януари другата година се очаква да започне световно турне с холограма на певицата. 

 

Шоуто носи името "Вечер с Уитни" и ще предложи едни от най-големите хитови на звездата, включително и "I Will Always Love You", "I Wanna Dance with Somebody" и "The Greatest Love of All". Всички те ще бъдат съпроводени с жива музика, беквокали и танцьори.

 

Компанията, която се занимава с дигиталната визуализация на образа на Хюстън, заяви в изявление, че това е "признание за невероятната работа на певицата". Хореографът Фатима Робинсън е работила и с други звезди, сред които Кание Уест и Риана.

 

"Уитни беше музиален звяр и аз съм изключително поласкана, че ще имам възможността да направя това шоу в нейна чест", заяви Робинсън в съобщението. "Вечер с Уитни" ще започне на 23 януари в Мексико и ще продължи на април, посещавайки 14 различни европейски страни. Сред тях са Великобритания, Белгия, Холандия, Швейцария, Германия и Русия. 

 

След това ще бъдат обявени датите за Северна Америка, като там коцнертите ще започнат през есента на 2020 година. 

Коментари

Новини Варна