IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
13:43 | 20 октомври 2019
Обновен: 19:10 | 19 април 2024

Японски пандишпанен чийзкейк

Време на приготвяне: 90 мин., Порции: 10

По материала работи: Слав Велев
Японски пандишпанен чийзкейк

Продукти:

250 г крема сирене

½ чаша прясно мляко

3 супени лъжици масло

10 супени лъжици брашно за кекс

2 супени лъжици царевично нишесте

6 жълтъка

1 супена лъжица лимонов сок

6 белтъка

¼ чаена лъжица кремотартар

1/8 чаена лъжица сол

10 супени лъжици фина пудра захар

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Намажете форма за кекс или тава, леко я набрашнете и оставете настрана. По желание може да я покриете с хартия за печене.Накиснете крема сиренето с прясното мляко в тенджера за 20 минути. След това ги загрейте на котлона на водна баня, докато водата в долната купа заври. Разбърквайте периодично, докато крема сиренето се разтопи и стане гладко. Свалете от огъня и охладете напълно.

 

Пресейте брашното и царевичното нишесте. Пресейте отново със солта. Смесете добре сухата смес в тази с крема сиренето. Добавете жълтъците и лимоновия сок. Разбийте добре с миксер.

 

Отделно разбийте белтъците на сняг. Към тях добавете кремотартара и отново разбийте с миксер до получаване на подобна на пяна смес. Добавете захарта на части, като разбивате след всяко добавяне. Излейте сместа с крема сиренето в сместа с белтъците. Разбъркайте добре. Излейте в подготвената тава или форма за печене. Поставете формата за печене в по-голям съд, пълен с вода и печене на водна баня в предварително загрятата фурна за около 1 час. След като добие златист загар, извадете от фурната, изчакайте да изстине и поръсете добре с пудра захар.

az-jenata.bg

Четете още: Пълнено авокадо с пилешко и домати

Коментари

Новини Варна