IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
18:24 | 29 март 2020
Обновен: 14:51 | 21 април 2024

Как да премахнете безопасно геллака вкъщи без маникюрист?

10 много лесни стъпки

По материала работи: Пламен Янков
Как да премахнете безопасно геллака вкъщи без маникюрист?

Епидемията от коронавирус COVID-19 наложи спазването на социална отговорност, предполагаща самоизолиране вкъщи с цел ограничаване разпространението на заразата сред хората. Наред с всички затворени обекти с търговска цел се оказахме и без възможност за посещение при маникюрист.


Какво да правим, ако вече носим геллак, а се налага да го отстраним? Можем ли да го направим безопасно вкъщи без да нараним ноктите си?


Az-jenata дава няколко съвета как да почистите геллака от ноктите си без да ги увредите:


1. Започнете с топла кърпа, сякаш сте в салона за красота. Увийте ноктите си в затоплена памучна кърпа или напоена с топла вода.


2. С помощта на пила за нокти леко изпилете горния слой топлак, така че да го накарате да разруши емайла си. Това го прави по-уязвим към лакочистителя и ще помогне да разтворите геллака по-бързо и лесно.


3. Ако усетите затопляне или болка, веднага преустановете изпилването, за да не нараните ноктите.


4. Нанесете олио за омекотяване на кожичките (кутикулите), за да помогнете на ноктите и кожичките да останат добре хидратирани по време на целия процес.


5. Нарежете алуминиево фолио на малки квадрати.


6. Напоете по един тампон с лакочистител. Поставете го в едно квадратче фолио и увийте пръста си. Направете това с всички пръсти.


7. Изчакайте така поне 15 минути.
 

8. Най-добре развивайте пръстите един по един, за да избегнете изпаряването на ацетона и обратното втвърдяване на геллака, ако все още не се е разтворил добре в лакочистителя.


9. С помощта на шпатула за нокти обелете лака много внимателно. Ако не притежавате такъв уред, можете да използвате дръжката на лъжица за супа или кафе. С нея обелете геллака от ноктите си без да чегъртате.


10. Намажете обилно почистените нокти с бадемово масло, за да ги подхраните, хидратирате и възстановите. Изчакайте поне час, за да попие добре.


Четете още: Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

Коментари

Новини Варна