IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
13:15 | 31 март 2020
Обновен: 10:03 | 15 април 2024

Непреходни съвети, полезни за всеки!

Прочетете ги, придържайте се поне към някои от тях и се наслаждавайте на пътешествието!

По материала работи: Борис Проданов
Непреходни съвети, полезни за всеки!

Често казвай „да“. Понякога да излезеш от зоната си на комфорт и да опиташ нещо ново звучи някак си ужасяващо. Преодолей това и се научи да казваш често „да“. Ще ти помогне да се разгърнеш, да опиташ нови занимания, които може би биха се превърнали в хоби или биха ти донесли нови възможности.

 

По-малкото е повече. Не се опитвай да бъдеш човек за всичко. Фокусирай се върху това да бъдеш наистина добър в едно или две занимания. Здравата работа е погубена, ако е разпределена в много неща.

 

Споделяй как се чувстваш. Ако някой те нарани, бъди честен с него. Ако си имал невероятна среща с някого и всичко е било идеално, сподели това, нека другият знае какво мислиш. Когато приключваш телефонен разговор с човек от семейството, кажи му „обичам те“. 

 

Приеми и обичай промените. Едно от нещата, за които можеш да бъдеш сигурен, че ще ти се случат, е промяната. Тя ще дойде и ти не можеш да я избегнеш. Не винаги ще бъде лесно, но промените си имат причина. Научи се да ги приемаш.

 

Обичай грешките си. Винаги помни, че се учиш от грешките и така продължаваш да се развиваш. Не се страхувай от това толкова много. Един ден ще имаш възможност да погледнеш назад и да видиш недоразуменията, на които ще се смееш. Грешките са неизбежни.

 

Нямаш толкова за губене, колкото всъщност си мислиш. Често страхът от загубата е това, което ни пречи да осъществим мечтите си. Защо да не започнеш бизнесът, за който винаги си мечтал? Най-лошият край на нещата всъщност няма да е най-голямата катастрофа в живота ти.

 

Спри да се притесняваш за мнението на хората. Да допуснеш мнението на другите да повлияе на решенията ти е едно от най-лошите неща, които можеш да си причиниш. По-късно просто разбираш колко глупаво е било от твоя страна. Единственото нещо, което е важно за теб е какво мислиш и чувстваш за себе си само ти.

 

Бъди честен. Винаги бъди честен. Откровеността дава нужното спокойствие на ума, а това е безценно. Връзките с хора, основани върху лъжи, никога не траят дълго.Отнасяй се с другите така, както би искал те да се отнасят към теб и опознавай нови хора. 

 

Намери време за себе си. Усамотяването е невероятен момент. Отделяй време да останеш със себе си понякога. Бъди най-добрият си приятел – обядвай сам, гледай филм сам, отиди на екскурзия сам. Оставайки насаме със себе си се опознаваш.

 

 

Питай. Няма как да знаеш всичко, а има голяма вероятно да попаднеш в среда с по-умни хора от теб. Бъди любопитен и задаваш добри въпроси. Слушай повече, отколкото говориш и задавай въпроси.  Някои хора имат невероятни истории и уроци, които си струват да бъдат чути. Просто трябва да имаш желанието да питаш.

 

Цени това, което имаш. Стиви Уондър може и да не вижда, но има изключителен усет за музиката. 26 спечелени награди „Грами“ доказват това. Научи се да цениш и използваш това, което имаш, вместо да се оплакваш за това, което нямаш.

 

Инвестирай в себе си. Никога не спирай да се учиш. Придобий ново умение, прочети нова книга, научи нов език, взимай уроци, научи се да танцуваш или да свириш на някакъв инструмент. Няма значение какво правиш, стига със заниманията си да инвестираш в себе си.

 

„Върни асансьора обратно долу“. Веднъж след като си се установил на стабилна позиция, помогни и на други да достигнат постиженията ти.  Може да се чувстваш самотен на върха. Помогни на другите да бъдат там, където си и ти. Бъди ментор, давай, бъди част от успеха им.

 

Наслади се на пътуването. Всички имаме цели и стремежи. Може би в момента работиш върху едно от тях. Постигането на това, върху което си се трудил, понякога не отговаря на очакванията. Затова се научи да обичаш пътят, по който минаваш и оценявай малките загуби и победи.

 

Не е ти срещу някой друг, а ти срещу самия себе си. Спри да сравняваш себе си с другите. Може би никога няма да бъдеш най-коравият във фитнеса, най-богатият или най-бързият в маратона. Ако това те натъжава, губиш смисъла. Вместо да се нагорчаваш се концентрирай върху това да бъдеш по-добър, отколкото си бил преди. Ако правиш това, ще достигнеш успех. Няма да стане веднага, но ако всеки ден се фокусираш върху дадено занимание, резултатите могат и да те удивят.

 

Поемай рискове. Преследвай това, което искаш. Скочи с бънджи. Започни бизнес. Заговори непознат, който обядва сам. Не винаги ще успяваш, но и не винаги ще се проваляш.

 

Открий дарбата си и й се отдай. Някои от нас са родени да бъдат писатели, поети, други музиканти или художници, а трети-предприемачи. Открий това, което те кара да се чувстваш жив и прави повече от него. Това, от което се нуждае светът, са хора, които правят това, което обичат.

 

Животът е невероятен. Събуждай се всеки ден с усмивка и се наслаждавай на всеки момент!
 

 

Коментари

Новини Варна