IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
14:25 | 10 април 2020
Обновен: 02:21 | 11 април 2024

Горещите душове причиняват акне

Ето какво казва експерт

По материала работи: Ставри Таргов
Горещите душове причиняват акне

Потребителка на "Reddit" се опака, че кожата по гърба ѝ винаги е била много суха и е изпитвала сърбеж. Тя смята, че това е резултат от горещите душове, които често си е взимала. Тя е внимавала да не мие лицето си с гореща вода, но е била пристрастена към взимането на горещ душ.

 

После е започнала да се къпе с вода с по-ниска температура и твърди, че лицето ѝ се е изчистило и вече няма акне. Кожата на гърба ѝ също била излекувана.
 
"Моята кожа буквално ми крещеше да не я сварявам", посочва тя.
 
Линда Блахър от "SkinCeuticals" казва пред британското издание на "Cosmopolitan", че горещата вода наистина дразни кожата.
 
"Горещата вода увеличава микроциркулацията в кожата и активира нашите мастни жлези, което довежда до отворени пори и допълнително производство на себум", обяснява тя.
 
А допълнителното произвеждане на себум води до петна по кожата. И други фактори вредят на кожата - стрес, хормони, неправилно хранене, но горещите душове също влияят зле.
 
Това не е единствената причина да не пускате прекалено топла вода, когато се къпете.
 
Какви вреди още нанасят горещите душове - четете в teenproblem.net

Коментари

Новини Варна