IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
13:47 | 17 април 2019
Обновен: 06:27 | 20 април 2024

„Магнетична” живопис показва Огнян Георгиев в галерия „Маркони"

Изложбата се открива на 18 април

По материала работи: Слав Велев
„Магнетична” живопис показва Огнян Георгиев в галерия  „Маркони"

Изложба живопис „Магнетично” подготвя Огнян Георгиев във варненската галерия  „Арт Маркони".Експозицията се открива на 18 април от 18.30 часа. „Понякога, когато потъвам в пейзажите на Огнян Георгиев,  усещам че думите ми се изгубват, разказва галеристката Ваня Маркова. Като в ням филм, си връщам лентата на тази спокойна, обсебваща те зрелищност на багрите. На пръв поглед – нищо различно в стила,  в ярката колоритност, в сюжета…От много време Оги  опитомява палитрата си и я настройва в съзвучие с Великия творец – Природата. С всяка нова изложба, все по-плавно и уверено той успява да достигне хармонично съзвучие, така че всеки нюанс и тон в платната му да звънят. И ако преди се е стремял към достоверно предаване на усещането си,  в тази изложба вече си позволява и малки „заигравки” с цветовете и внушението“, допълва Ваня Маркова.

 

Всяка изложба на автора непременно включва и няколко зимни пейзажа. „Тук обаче, има друга магия и тя се дължи точно на майсторското забъркване на синьото. В тази творба той е напипал онези тонове, които създават особена връзка между сенките и плъзгащата се повърхност на реката". По думи на организаторите на експозицията, всяка картина допълва общото усещане за магнетичност. Изложбата може да бъде видяна до 17 май.

 

„Стълба към небето” изкачва с живопис Светлин Ненов

Фоти Фотев показва морето през своята палитра в галерия „Папийон“

Коментари

Новини Варна