Китаристът на Стинг - Доминик Милър за първи път във Варна
Вижте подробности
Публикувана: 15 Jan 2020 | 13:59

Авторът  на едни от най–големите хитове на Стинг, като Shape Of My Heart,  La Belle Dame Sans Regrets и много други ще гостува през март във Варна. Силен старт се очертава на София Филм Фест във Варна, където след официалното откриване на фестивала,  Доминик Милър ще сподели сцената на Фестивален и конгресен център във Варна със своята банда - Никола Фижман – бас, Сантиаго Ариас – бандеон, Рани Криджа – перкусии и Якоб Карлсън – клавишни.

 

Повече от 28 г. Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. насам. Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик  учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си. Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

 

Тази година Доминик Милър избра Варна и Пловдив за двете дестинации в България  за да представи  последният си албум "Absinthe", с който  изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография. За албума си "Абсент" Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си. Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на сдружение за култура и образование Милчо Левиев, в партньорство със София Филм Фест във Варна. Уникалното шоу на Доминик Милър & Band ще бъде на 13 март от 21:00 ч.

 

С посяване на жито и наричания за здраве Казашко посрещна Нова година

Хор „Турецкий” са пели и с Путин, и с Хулио Инглесиас

Коментари ( 0 )