IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
16:21 | 27 март 2020
Обновен: 22:13 | 15 март 2024

Творците от операта и театъра във Варна с послание за празника

Артистите излизат всеки ден с онлайн представления

По материала работи: Борис Проданов
Творците от операта и театъра във Варна с послание за празника

Скъпи приятели,

Ние, творците от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна и Държавна опера Варна, обединени от най-големия културен институт в Североизточна България – Театрално-музикален продуцентски център – Варна, ви честитим Световния Ден на Театъра. Приемете нашия видео поздрав, поднесен с детска невинност и доверие в бъдещето от най-младия от нашите актьори!

 

https://drive.google.com/open?id=1a7YtjhfeGPjtOz7ROAy31FjtBRYvvEdn

 

Векове наред човечеството е преминавало през тежки изпитания. Изкуството, като едно от най-великите постижения на човешката цивилизация е помагало на обществото да съхрани своите духовни сили и вяра в съвършенството и да се възроди след премеждията. Днес ние се изправяме лице в лице с пандемия. В този труден момент, ние, творците от Варна, България, изразяваме вярата си, че човечеството ще преодолее и това изпитание. Подкрепяме ви със силата на нашето изкуство!

 

Всеки ден от официалните страници на нашите профили в социалните мрежи Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна Опера – Варна,  ние сме с вас, за да съхраним заедно вярата си в непреходното и красивото. Благодарим на хилядите почитатели, които следват нашите кампании „Споделени представления“ и „Театърът чете от вкъщи“. В рамките на последната инициатива, осем годишният Здравко Кънчев прочете и сподели от дома си посланието на Шахид Надийм. Той ни помоли да останем вкъщи, за да спасим живот. Днес сме отдалечени, но връзката помежду ни е жива.

 

Приемете нашите най-искрени поздрави!

 

Коментари

Новини Варна