Творците от операта и театъра във Варна с послание за празника
Артистите излизат всеки ден с онлайн представления
Публикувана: 27 Mar 2020 | 16:21

Скъпи приятели,

Ние, творците от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна и Държавна опера Варна, обединени от най-големия културен институт в Североизточна България – Театрално-музикален продуцентски център – Варна, ви честитим Световния Ден на Театъра. Приемете нашия видео поздрав, поднесен с детска невинност и доверие в бъдещето от най-младия от нашите актьори!

 

https://drive.google.com/open?id=1a7YtjhfeGPjtOz7ROAy31FjtBRYvvEdn

 

Векове наред човечеството е преминавало през тежки изпитания. Изкуството, като едно от най-великите постижения на човешката цивилизация е помагало на обществото да съхрани своите духовни сили и вяра в съвършенството и да се възроди след премеждията. Днес ние се изправяме лице в лице с пандемия. В този труден момент, ние, творците от Варна, България, изразяваме вярата си, че човечеството ще преодолее и това изпитание. Подкрепяме ви със силата на нашето изкуство!

 

Всеки ден от официалните страници на нашите профили в социалните мрежи Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и Държавна Опера – Варна,  ние сме с вас, за да съхраним заедно вярата си в непреходното и красивото. Благодарим на хилядите почитатели, които следват нашите кампании „Споделени представления“ и „Театърът чете от вкъщи“. В рамките на последната инициатива, осем годишният Здравко Кънчев прочете и сподели от дома си посланието на Шахид Надийм. Той ни помоли да останем вкъщи, за да спасим живот. Днес сме отдалечени, но връзката помежду ни е жива.

 

Приемете нашите най-искрени поздрави!

 

Коментари ( 0 )