IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
13:05 | 3 юли 2020
Обновен: 13:51 | 23 април 2024

Отчитат по-малко ПТП във Варненско

Скоростта продължава да е един от основните проблеми

По материала работи: Слав Велев
Отчитат по-малко ПТП във Варненско

Позитивна тенденция се наблюдава на територията на област Варна – намаляват броя на тежките пътнотранспортни произшествия. От началото на годината регистрираните ПТП са с близо 100 по-малко от същия период на предходната година. Въпреки че трафикът устойчиво расте, тенденцията се запазва и през юни. Предвид високия травматизъм в област Варна през миналата година, от ДАБДП подчертаха, че продължават да следят тенденциите в региона с повишено внимание. Това стана ясно от проведените областни комисии за безопасност на движението по пътищата във Варна, съобщиха от Областна администрация – Варна. 

 

Целта е институциите да докладват предприетите мерки и да набележат допълнителни инициативи с цел превенция и недопускане на тежки пътни инциденти с началото на летния сезон. В заседанията участие взе и заместникпредседателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) Анжелина Тотева.


Близо 200 водача употребили алкохол са били заловени през миналия летен сезон (месеците юли-август-септември) в региона на Северното Черноморие Само на територията на област Варна за този период са установени 114 водача с алкохол, от които 51 над 1.2 промила, което е престъпление. Това стана ясно по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението във Варна, което бе председателствано от областния управител Стоян Пасев.


През тази година това отново ще бъде един от акцентите, за които органите на Пътна полиция ще следят, особено в района на летните курорти. Институциите докладваха, че са готови за очакваното все по-голямо увеличение на трафика от 1 юли.

 

Скоростта продължава да е един от основните проблеми в рамките на Област Варна. През миналия летен сезон са установени 6 456 бр. нарушения за скорост. Представителите на Пътна полиция докладваха, че е създадена организация и контролът през следващите месеци ще е още по-засилен. Коментирани бяха и новите мерки за контрол на граничните пунктове, които МВР въведе като очакванията са те да дисциплинират и многобройните чужди граждани, които почиват в страната ни. Все повече туристи идват със свои моторни превозни средства или използват услугата рент-а-кар и от ключова важност контролът към тях да има нужния превантивен ефект, бе отчетено по време на заседанието.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна