Пенсионери подбиват цените на нощувките във Варна
Туроператорите от третата възраст оферират до 50 лв. на вечер в двойна стая
Публикувана: 20 Aug 2019 | 12:46

Всеки, който е слизал от влака на жп гарата във Варна е забелязал една особена компания пенсионери с табелки „Предлагам стая“. Всъщност, вариациите на надписа са различни, но същината им е една – възрастните хора ни оферират с нощувки, от които припечелват.

 

Само малка част от предложенията може да се намерят в сайтове за обяви и букинг. По-актуално е директното уговаряне, а като разпитахме за него, установихме, че нелоша квартира в разгара на скъпия сезон във Варна може да се наеме за до 50 лв. на вечер. Поне това са моментните цени за двойните стаи.

 

Впечатленията са за уютни и чисти квартири във вилните зони. Имотите действително са собственост на пенсионери и често терасите гледат към морето. Други буквално са на 10-ина минути от плажа, а немалко разполагат дори с басейни.

 

През лятото бабите са буквално във вихъра си, срещу скромна сума предлагат дори закуска – пържени филийки и/или палачинки. Кулинарно ориентираните могат и сами да си готвят.

 

Който държи обаче да е в центъра на Варна трябва да се бръкне между 50 и 120 лв. за стая в хостел. По-тънко е от хотела, но пък има оплаквания от хигиената, дори на ключови места около Катедралата. Хотелите обикновено са над 100 лв., в града туристите са много, особено за почивните дни. За изминалия рок-фестивал в „Аспарухово“ повечето места за нощуване бяха изкупени.

 

Прочетете темата: Спад на приходите от нощувки отчитат във Варненско

Коментари ( 0 )