Заработи лятната читалня на библиотеката
Работното време ще е от осем и половина до пет и половина, всеки ден от понеделник до петък
Публикувана: 1 Aug 2018 | 16:31

Заработи лятната читалня на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“. Тя е разположена във фоайето на основната сграда. Работното време ще е от осем и половина до пет и половина, всеки ден от понеделник до петък. От нея могат да се заемат предимно развлекателни книги, както и задължителната литература за учениците. На разположение на посетителите е и ежедневната преса. Лятната читалня ще работи до 25 август.

 

„На разположение на нашите читатели ще бъдат интересни летни романи, леко четиво, каза Радка Калчева, директор на регионалната библиотека. За тези родители, които са пропуснали да вземат задължителната литература за децата ще има изнесени книги. Също така ежедневната преса предлагаме, интернет центъра и услугите. Всеки, който е заел книги и иска да ги върне може да направи това. Разбира се има и библиотекар, но той е по-скоро консултант в частта избор на литература. През това време ние ще използваме да подредим нашите фондове и затова каним читателите отново на 3 септември, когато библиотеката ще функционира напълно с всички услуги, които предлага“ – допълни Калчева.

 

Заемането и връщането на книги през летния период ще става чрез самостоятелната система, която функционира в библиотеката от две години.  Лятната читалня ще работи до 25 август. Библиотеката ще е затворена в последната седмица на месеца. Във варненската библиотека се съхраняват над 870 000 библиотечни единици, в това число книги, плочи, периодични издания и други.

 

Полина Петрова

 

Още по темата: Пъстър карнавал събра деца в библиотеката

Коментари ( 0 )