Започна пролетното засаждане на дървета и храсти и в Район „Приморски“(СНИМКИ)
В "Чайка" бяха вече има 23 нови иглолистни дръвчета
Публикувана: 20 Mar 2019 | 12:05

 

В първия пролетен ден на променадната  алея, в близост до параклиса в квартал „Чайка“,  бяха засадени 23 иглолистни дръвчета от видовете ела и кипарис.

  

Досега в рамките на акция Пролетно засаждане 2019 г. на територията на „Приморски“ - по бул. „Левски“, в кв. „Виница“, пред пилоните със знамената в  кв. „Бриз“, в околностите на Парк – паметника на „Почивка“ и Двореца на културата и спорта са засадени 105 дръвчета – ели, туи, кедри и липи, съобщи Петя Проданова, кмет на района.

 

Тя допълни, че до края на месец март с нови насаждения, храсти и дървета,  ще се сдобият и пространствата на площад „Съединение“, градинката на ул. „Генерал Гурко“, по бул. Княз Борис Първи“ и на ул. „Царевец“ до паметника на руските войни, сражавали се за Варна през 1828 г.

 

Във връзка с  грижата за намаляване на шума и чистотата на въздуха през изминалата  2018 година като продължение на дългосрочна програма за опазване и подобряване на околната среда в Район „Приморски“, бяха засадени както следва: през пролетта 117 дървета и 1050 храстa, през есента 134 дървета и 5352 храста.

 

Всички растения и през миналата и през тази година са осигурени чрез компенсационни програми на Община Варна.

 

Още по темата:   

 

Коментари ( 0 )