IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:57 | 18 март 2020
Обновен: 18:01 | 17 април 2024

Николай Костадинов: Раздаваме дезинфектанти на домоуправителите във „Владиславово“

Концентрираният натриев хипохлорид е достатъчен за почистване за около 10 дни

По материала работи: Борис Проданов
Николай Костадинов: Раздаваме дезинфектанти на домоуправителите във „Владиславово“

Кметът на варненския район "Владислав Варненчик" е осигурил дезинфектант на домоуправителите по входовете в блоковете в квартала. Николай Костадинов снабдява всяка етажна собственост с по 1 литър концентриран натриев хипохлорид, достатъчен за направата на 100 литра почистващ разтвор, с който да се третират срещу коронавирус най-посещаваните части антретата, първите етажи, асансьорите. Четири екипа от районната администрация раздават дезинфектант с инструкции за употребата му.

 

“Домоуправителите ще получат срещу подпис по 1 литър натриев хипохлорит, който се разрежда в 100 литра вода( 100 мл. в 10 л. вода). При разреждане на концентрата, задължително да се ползват предпазни средства – маска, ръкавици и очила. Моля, спазвайте инструкцията за употреба на препарата!”, съобщават още от район „Владислав Варненчик“.

При входове, в които домоуправителят не е намерен от екипите, дезинфектант ще получи някой от съседите, допълни Николай Костадинов.

 

Прочетете още: Петя Проданова: Създадена е организация за раздаване на дезинфиктанти на етажната собственост

Коментари

Новини Варна