Районните администрации във Варна раздават препарати на домоуправители (СНИМКИ)
Всички дезинфекционни материали са осигурени от общината
Публикувана: 2 Apr 2020 | 18:28

Снимки: Пламен Гутинов
 

Поредната пратка с дезинфекционни препарати - кислородна вода и спирт, е доставена от Община Варна в район "Одесос". Домоуправителите на етажната собственост на сградите, разположени на територията на района, могат да ги получат до 16.30 ч. във входа на административната сграда на ул. "Ст. Караджа" №30, съобщиха от района. Раздаването продължава всеки работен ден.
 

Всички етажни собствености на територията на кв. „Аспарухово“ и кв. „Галата“ са получили ново зареждане с препарати, осигурени от Община Варна. Те са предоставени на личните лекари в ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“, „Медицински център Младост“ - филиал „Аспарухово“, на здравната служба в кв. „Галата“, в православния храм „Св. цар Борис“ и джамията, съобщи Ивайло Маринов. Получените от общината 2 000 маски се раздават на възрастни граждани пред 5-те големи търговски обекта, на таксиметрови шофьори и социалните работници, обслужващи района.

 


 

Продължава предоставянето на дезинфектанти в 1-ви и 2-ри микрорайони във „Вл. Варненчик“. Разнесени са препарати на хлорна основа, кислородна вода и спирт на етажните собствености в 3-ти и 4-ти микрорайони, съобщават от районното кметство. Призовават се хората стриктно да спазват инструкциите за употреба на препаратите и ползват предпазни средства (маска, ръкавици и очила) при работа с тях. При изчерпване на предоставените препарати, гражданите могат да се обаждат на тел. 052/57 57 36.
 

В район “Приморски” на бул. „Генерал Колев” №92, на ет. 1 от днес ще се раздават на етажните собствености кислородна вода и спирт със съпътстващи упътвания за употреба. Етажните собствености в кв. „Виница” и близките селищни образувания могат да се снабдят с дезинфектантите от изнесения офис на кметството в кв. „Виница”. Допълнителна информация може да бъде търсена всеки делничен ден на телефон 052 359 128.
 

Дезинфекционни препарати се дават и на домоуправители на етажните собствености и в район "Младост". Пункът е разположен на терасата на блок 47 в ж.к. "Трошево" (съседен до блок 10, където се помещава районната администрация). Материали се получават всеки работен ден.
 

Всички дезинфекционни материали са осигурени от Община Варна и се предоставят безплатно на домоуправителите, чрез районните администрации. Целта е да бъдат подпомогнати хората да поддържат необходимите санитарно-хигиенни условия в общите части на кооперациите.
 

Още по темата:
 

Николай Костадинов: За близо 650 етажни собствености във „Владиславово“ се прави второ зареждане с дезинфектанти

Ивайло Маринов: Всички етажни собствености в район „Аспарухово“ получиха второ зареждане с дезинфекционни препарати

Георги Недев: Ежедневен е контролът в район „Одесос“ във Варна

Христо Христов: Дежурни екипи работят и през уикенда в район „Младост“

Петя Проданова: Продължава снабдяването на етажните собствености с дезинфектанти в район „Приморски“

 

 

Коментари ( 0 )