IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
15:20 | 1 април 2020
Обновен: 19:27 | 17 април 2024

Христо Христов: Дежурни екипи работят и през уикенда в район „Младост“

Ежедневен контрол се осъществява на работещите обекти в района

По материала работи: Борис Проданов
Христо Христов: Дежурни екипи работят и през уикенда в район „Младост“

Над 1400 етажни собствености са регистрирани на територията на район „Младост“ в морската столица, от тях над 1000 вече са снабдени с дезинфекционни препарати, предоставени от Община Варна. Всички домоуправители са уведомени, препаратите се раздават ежедневно от дежурни екипи. Това каза за медията ни кметът на района Христо Христов.

 

Ежедневен контрол се осъществява на работещите обекти в района. Хранителните магазини спазват предписанията, помещенията се дезинфекцират и не се допуска струпване на хора в тях, увери кметът на „Младост“.

 

Вендинг автоматите за кафе на открито не работят, заведения и павилиони, които не предлагат хранителни продукти също са затворени.

 

Търговските обекти в района, които развиват дейност на общинска земя и са затворени заради извънредните мерки, ще бъдат освободени от наем за този период. Това е по нареждане на кмета Иван Портних, посочи Христо Христов.

 

По инициатива на кмета на Варна доброволци раздават предпазни маски на възрастните хора пред големите търговски обекти в района.

 

Ивайло Маринов: Всички етажни собствености в район „Аспарухово“ получиха второ зареждане с дезинфекционни препарати

Георги Недев: Ежедневен е контролът в район „Одесос“ във Варна

Николай Костадинов: За близо 650 етажни собствености във „Владиславово“ се прави второ зареждане с дезинфектанти

Петя Проданова: Продължава снабдяването на етажните собствености с дезинфектанти в район „Приморски“

 

 

Коментари

Новини Варна