IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
15:05 | 1 април 2020
Обновен: 06:42 | 23 април 2024

Ивайло Маринов: Всички етажни собствености в район „Аспарухово“ получиха второ зареждане с дезинфекционни препарати

Вендинг автоматите за кафе на открито са запечатани

По материала работи: Борис Проданов
Ивайло Маринов: Всички етажни собствености в район „Аспарухово“ получиха второ зареждане с дезинфекционни препарати

Всички етажни собствености на територията на кв. „Аспарухово“ и кв. „Галата“ са получили второ зареждане с дезинфекционни препарати, осигурени от Община Варна. Това каза за Медийна група „Черно море“ кметът на район „Аспарухово“ Ивайло Маринов.

 

Мобилни екипи на районната администрация, в това число и кметът на района, обхождат адресите и предават препаратите на домоуправителите, заедно с подробни инструкции за употреба.

 

Дезинфектанти и лични предпазни средства са предоставени на СБАЛОЗ “Д-р Марко Антонов Марков - Варна”, както и на личните лекари в ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“, „Медицински център Младост“ - филиал „Аспарухово“ и здравната служба в кв. „Галата“. Снабдени са също православният храм „Св. цар Борис“ и джамията.

 

Предоставени от Община Варна 2 000 маски се раздават на възрастните граждани пред големите търговски обекти и на ключови места в „Аспарухово“ и „Галата“.

 

Екипи на районната администрация, както и лично кметът Ивайло Маринов извършват ежедневни проверки на търговските обекти в района.

 

Вендинг автоматите за кафе на открито са запечатани.

„Търговците са стриктни, всички са запасени с достатъчни количества дезинфектанти и обектите се почистват редовно. Не сме установили струпване пред магазините, нито на възловите места, където обичайно се събират повече хора. Проверките на детските площадки, спортните игрища, парка и плажа показват, че гражданите в района се съобразяват и спазват предписанията на Националния оперативен щаб и наложените извънредни мерки“, каза за медията ни кметът на „Аспарухово“.

 

Служители на районната администрация заедно със служители на РЗИ – Варна извършват регулярни проверки на гражданите, които са под карантина.

 

Дезинфектанти и маски са раздадени неколкократно и на медиаторите в ромската махала, които, по думите на кмета, припомнят ежедневно на живущите в района мерките и препоръките на Националния щаб.

 

Петя Проданова: Продължава снабдяването на етажните собствености с дезинфектанти в район „Приморски“

Николай Костадинов: За близо 650 етажни собствености във „Владиславово“ се прави второ зареждане с дезинфектанти

Христо Христов: Дежурни екипи работят и през уикенда в район „Младост“

Георги Недев: Ежедневен е контролът в район „Одесос“ във Варна

Коментари

Новини Варна