IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:13 | 1 април 2020
Обновен: 22:26 | 25 април 2024

Николай Костадинов: За близо 650 етажни собствености във „Владиславово“ се прави второ зареждане с дезинфектанти

Храмовете в района също са снабдени с дезинфектанти и маски

По материала работи: Борис Проданов
Николай Костадинов: За близо 650 етажни собствености във „Владиславово“ се прави второ зареждане с дезинфектанти

Кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов коментира за Медийна група "Черно море", че за близо 650 етажни собствености се прави второ зареждане с дезинфектанти срещу коронавируса. Четири - пет мобилни екипа раздават по 10 пакетчета хлорен концентрат (всеки от които се разрежда в 10 литра вода), 10 литра кислородна вода и 1 литър чист спирт.

 

С хлорния концентрат се обработват площадките във входовете, а със спирта и кислородната вода - всички зони, които се пипат и могат да са заразени с COVID-19. Лично районният кмет Николай Костадинов помага на екипите от представители на администрацията в разнасянето по адреси (от врата на врата!) на дезинфектантите. Те са снабдени с точни инструкции, за да бъде избегнат проблем при прилагането им. Предоставените препарати трябва да стигнат за още 10 дни, а районът има капацитет за поне 2 месеца дезинфекция. Кампанията в района приключва днес.

 

Осигурени са и маски за възрастните хора (над 60 г.), които за най-рисковата група в пандемията. Николай Костадинов посочи, че с раздадените 6000 маски са обхванати до момента над 1/3 от възрастните хора. Амбициите са всички да получат в кратки срокове лични предпазни средства. Храмовете в района също са снабдени с дезинфектанти и маски. Екипите на район "Владислав Варненчик" са снабдени с всичко необходимо за защита - гащеризони, маски, очила, ръкавици.

 

На медиаторите, които осъществяват връзката между етноса в махалата и институциите в кметството също е раздаден концентриран дезинфектант, с който по няколко пъти на ден се обработват местата, които обичайно се посещават от ромите.

 

 

Ивайло Маринов: Всички етажни собствености в район „Аспарухово“ получиха второ зареждане с дезинфекционни препарати

Георги Недев: Ежедневен е контролът в район „Одесос“ във Варна

Христо Христов: Дежурни екипи работят и през уикенда в район „Младост“

Петя Проданова: Продължава снабдяването на етажните собствености с дезинфектанти в район „Приморски“

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна