Започва нова антиспин кампания във Варна
Инициативата е част от програмата на дирекция „Превенции“
Публикувана: 25 Nov 2019 | 14:10

Започва антиспин кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1-ви декември. Организираната за единадесета поредна година акция ще се продължи от 26-ти ноември до 4-ти декември.

 

Инициативата е част от програмата на дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с консултативния съвет за превенция на ХИВ/СПИН.  Кампанията цели да предостави информация на младите хора чрез техни връстници и да ги мотивира да изследват своя статус. Акцията започва с двудневен тренинг за ученици – доброволци, който ще се проведе в хотел „Черно море“ от 9.00 до 17.00 ч.

 

По-късно в 10 варненски гимназии ще се проведат обучения. От 2-ри до 4-ти декември в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, в Икономическия и Технически университет ще се проведат информационни кампании с предоставяне на възможност за безплатно и анонимно изследване за ХИВ и хепатит С в мобилен медицински кабинет. На 1-ви декември от 13.00 до 14.00 ч. на площад „Свят“ и от 15.00 до 16.30 ч. пред Делта Планет Мол ще се проведе кампания, която предвижда предоставяне на информационни материали от доброволци, безплатни и анонимни изследвания за ХИВ от специалисти на РЗИ-Варна в мобилен медицински кабинет.

 

Прочетете още: Пускат от днес парното във Варна

Коментари ( 0 )