Преведена е сумата по договорите за доставка на самолетите F-16
С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили
Публикувана: 12 Aug 2019 | 15:14

Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение, съобщиха от военното ведомство.
 

Преводът е нареден в четвъртък, 8 август, от МО до Агенцията за подпомагане в областта на сигурността /Defence Security Cooperation Agency - DSCA/ по сметка на Република България. 


С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили. С потвърждението от Агенцията за получените по сметката на България 1,2 милиарда долара за американската страна договорите също са в сила и започва тяхното практическо изпълнение, посочва се в съобщението.


В него се припомня, че на 26 юли т.г. 44-то Народно събрание ратифицира договорите. Те бяха подписани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 11 юли.


Четете още: Искаме Туркменистан за партньор в строителството, енергетиката, туризма

 

Коментари ( 0 )