Седем обвинени във Виетнам за смъртта на 39 мигранти в камион
Разследването продължава и може да се разшири
Публикувана: 21 Feb 2020 | 11:32

Полицията във Виетнам повдигна обвинения на седем лица във връзка със смъртта на 39 мигранти, чиито тела бяха открити в камион край Лондон миналата година, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

 

Жертвите, сред които има две 15-годишни момчета, бяха главно от две провинции в северната част на Централен Виетнам. Там липсата на възможности за намиране на работа, насърчения от местните власти, банди на трафиканти на хора и проблеми, свързани с околната среда, подхранват миграцията.


Седем подсъдими, сред които и виетнамка, живееща в Китай, са обвинени в подготовка на документи на 67 души от различни части на Виетнам, за да работят нелегално във Великобритания и Европа, съобщи полицията в провинция Хатин.
Полицията каза, че една от жертвите е трябвало да плати 22 000 долара, за да подготвят нужните й документи. След това жената била прехвърлена последователно в Китай, Франция и Великобритания.

 

Загиналите в камиона виетнамци хвърлиха светлина върху незаконната търговия, която изпраща бедни хора от Азия, Африка и Близкия изток на опасни пътувания към Запада.

 

Полицията във Виетнам съобщи, че разследването продължава и може да се разшири.

 

Миналата седмица британската полиция арестува още двама души във връзка с мъртвите виетнамци, открити в камиона, припомня БТА, цитирана от dnes.bg.

 

Аутопсиите показаха, че причина за смъртта им е липса на кислород и хипотермия в затворено пространство.

Коментари ( 0 )