IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
16:21 | 28 май 2020
Обновен: 03:28 | 14 април 2024

Отстраниха главния мюфтия на Северна Македония заради млада булка

74-годишният Сулейман Реджепи се ожени за 24-годишна красавица

По материала работи: Слав Велев
Отстраниха главния мюфтия на Северна Македония заради млада булка

Съветът на Ислямската религиозна общност /ИРО/ в Северна Македония прие единодушно решение за отстраняване на Сулейман Реджепи от длъжност на главата на ИРО. За временно изпълняващ длъжността до избора на нов религиозен лидер е определен гостиварският мюфтия Шачир Фетаху, предаде "ДНЕС.bg".

 

Официално причините за освобождаването на 74-годишния Сулейман Реджепи от поста не бяха съобщени. Известен с противоречивите си изявления и действия, засягащи не само общността, начело на която беше, след известно затишие Реджепи отново привлече вниманието в страната със съобщението, че след 4 години „в самота“ той отново се е оженил.

 

Сулейман Реджепи е сключил граждански брак с 50-години по-младата си избраница - 24-годишната Емина Йетиши. Тя е активистка на участващата в управлението албанска партия Демократичен съюз за интеграция. От първия си брак Йетиши има дъщеря.

 

В неделя пък на Рамазан Байрам Реджепи заяви, че „коронавирусът е мъртъв“.

Сулейман Реджепи с новата си съпруга

 

„И да знаете, с COVID-19 е свършено, мога спокойно да кажа и да обявя, че днес умря. Господ е с нас и когато Господ е с нас, ние се чувстваме най-силните в света“, заяви Реджепи. Последва реакция на македонския здравен министър Венко Филипче, който предупреди, че в страната коронавирусът не е изкоренен и все още са необходими мерки за предотвратяване на разпространението на епидемията.

 

Преди решението за отстраняване на Реджепи във вторник със съобщение излезе Движението на мюсюлманите за реформи в Ислямската религиозна общност. В него се твърди, че Реджепи „узурпира поста, изпълнява задълженията си с насилие и трябва да си отиде не защото се е оженил за 50 години по-млада жена, а поради извършени престъпления и злоупотреби като глава на Ислямската религиозна общност“, пише сръбското издание „Новости“.

 

Още новини от Балканите ще откриете на "ДНЕС.bg" 

Коментари

Новини Варна