Френският премиер подаде оставка
С Едуар Филип се оттегля и цялото правителство
Публикувана: 3 Jul 2020 | 11:35
Снимка: Bloomberg

Френският премиер Едуар Филип подаде оставка и пожела да се раздели с поста на ръководител на правителството, съобщи Елисейският дворец. С него се оттегля и цялото правителство, информира АФП. Филип е министър-председател на Франция от 15 май 2017 г., предаде "ДНЕС.bg".

 
В четвъртък френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще има "нов екип" на правителството. Така той потвърди спекулациите в медиите за предстоящи промени в състава на френския кабинет. Той обаче не уточни дали Едуар Филип ще остане министър-председател.


 
"Трябваше да направя избор за тръгване по нов път. Това са нови цели за независимост, преустройство, помирение и нови методи за тяхното прилагане. Зад това ще има нов екип", казва Макрон в интервю за медиите, без да дава никакви подробности относно евентуалните промени в кабинета.
 

 

Говорейки за Едуар Филип, който спечели изборите за кмет на Хавър в неделя, Макрон подчерта, че за три години министър-председателят е свършил "чудесна работа".
 

 

"Проведохме важни исторически реформи - често в много трудни условия. Той провежда важни реформи и ние изградихме отношения на доверие, които от определена гледна точка са уникални за историята на Петата република", заяви френският лидер.

 

 

Още новини от Европа четете на "ДНЕС.bg"

Коментари ( 0 )