IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
08:59 | 5 август 2020
Обновен: 07:36 | 27 март 2024

Германски медии тръбят: Прибиращи се от България сеят заразата!

Нашата държава не е категоризирана като “рискова” от института “Роберт Кох”

По материала работи: Слав Велев
Германски медии тръбят: Прибиращи се от България сеят заразата!

Редица германски медии съобщават за случаи на прибиращи се от България туристи, които се оказват заразени с коронавирус, пише "Дойче Веле".

 

“Петима младежи донесоха корона от България”, пише “Бадише Цайтунг”. Те са се прибрали в провинция Баден-Вюртемберг от почивка в България и са дали положителна проба за Ковид-19 при пристигането си, след което са изпратени в карантина.

 

Два нови случая на коронавирус на прибиращи се от България бяха регистрирани и в провинция Тюрингия. Един от тях е на жена, която заедно с младежка група от осем души е посетила курорта „Златни пясъци". В момента се проследяват и уведомяват всички хора, били в контакт със заразените.

 

България не е категоризирана като “рискова държава” от института “Роберт Кох”, припомнят германски издания. Въпреки това броят на заразените в страната продължава да расте.

 

Според председателката на лекарския синдикат "Марбургски съюз" Сузане Йона втората вълна вече е достигнала Германия, но тя не може да бъде сравнявана с тази през март и април. “Съществува опасност да проиграем успехите дотук”, предупреждава Йона и съветва мерките бъдат стриктно спазвани - дистанция, хигиена, носенето на маски и локалните карантини са част от задължителната формула за успех според експертката.

 

 

Йона все пак казва, че германската здравната система сега е далеч по-добре подготвена и може да реагира на нарастващия брой новозаразени. След като в продължение на доста седмици броят на новите инфекции се движеше между 300 и 500 на ден, в последно време този брой отново нарасна до към 1000 за денонощие. За последните 24 часа в Германия са регистрирани 879 нови случая на коронавирус.

Коментари

Новини Варна