В Сеул борят К-19 с "умни" спирки
Те са обгърнати от прозрачни прегради, разполагат със собствени климатици, камери за наблюдение и датчици за измерване на температурата на пътниците
Публикувана: 15 Aug 2020 | 13:32

В Сеул се появиха "умни" спирки, които осигуряват оптимални условия против зараза с коронавирус. Съоръженията са последна дума на технологиите и предоставят максимално чиста среда за пътниците.

 

Жителите и гостите на южнокорейската столица вече ги наричат "умни убежища". И с пълно право. Новите автобусни спирки са обгърнати от прозрачни прегради, разполагат със собствени климатици, камери за наблюдение и датчици за измерване на температурата на пътниците.

 

До вътрешното пространство се допускат само хора с телесна температура под 37 и половина градуса. Освен стандартния дезинфектант за ръце, в спирките са монтирани и ултравиолетови лампи за обеззаразяване, които пречистват въздуха и повърхностите.

 

Умните автобусни спирки засега са само девет и са изградени в източната част на Сеул, известна с вкуса си към иновации.

 

Цената на всяко от съоръженията е 84 000 долара. Предвижда се разполагането на още такива спирки във все повече райони на южнокорейската столица, съобщава БНТ.

Коментари ( 0 )