Владиславово почетe героитe на Трети март (СНИМКИ)
Традиционно церемонията се проведе на Мемориала на загиналите руски воини за Освобождението на България
Публикувана: 3 Mar 2019 | 17:12

Снимки: Пламен Гутинов

 

На Мемориала на загиналите руски воини за Освобождението на България в местността “Терасите” традиционно беше честван 3 март.

 

Присъстваха кметът Иван Портних, евродепутатът Емил Радев, кметът на район “Вл. Варненчик” Николай Костадинов, председателят на постоянната комисия “Туризъм, търговия и рекламна дейност" към ОбС - Варна, Марица Гърдева, председателят на постоянната комисия “Европейски въпроси и международно сътрудничество” Николай Георгиев, представители на генералното консулство на Руската федерация във Варна, общински съветници, представители на районните кметства на Варна, на ВМС, на обществени организации и много граждани.

 


Заупокойна молитва в памет на загиналите за Освобождението на България руски воини беше отслужена от отец Георги Петков – председател на храма “Св. Димитър”. Деца рецитираха патриотични стихотворения.
 

Под звуците на духовия оркестър на ВМС венци и цветя положиха Марица Гърдева, Николай Георгиев, от генералното консулство на Руската федерация, районният кмет Николай Костадинов, представители на неговите колеги в 4-те района на Варна, духовници, и много граждани.


Снимки: Пламен Гутинов
 

  

 
 
 
 

Коментари ( 0 )