IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:31 | 11 март 2015
Обновен: 01:16 | 25 юли 2024

Въпросът за смъртното наказание прозвуча и в парламента

Ще поискаме широка обществена дискусия, каза Валери Симеонов

По материала работи: Златина Добрева
Въпросът за смъртното наказание прозвуча и в парламента

Въпросът трябва ли да се върне смъртното наказание прозвуча и от парламентарната трибуна. След като във Велико Търново поискаха референдум за него заради убийството на 23-годишната Вероника Здравкова и в Крушевец поискаха смърт за полицая, сгазил бебе, темата беше поставена и в Народното събрание.
„Ще поискаме широка обществена дискусия за смъртното наказание“, обяви в декларация от името на групата си съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той припомни убийството на 63-годишния Стоян Иванов в Правец и на Вероника във Велико Търново.
Симеонов обяви, че Фронтът ще иска да се направи регистър на всички над 700 престъпници, осъдени, но разхождащи се на свобода. Той застана и зад затягане на мерките за неотклонение, както поиска главният прокурор Сотир Цацаров с промени в НПК.
Лидерът на НФСБ припомни, че и убийството в Правец, и това във Велико Търново са извършени от роми. Той отново обвини ДПС, че от партия на българските турци в последно време се превръща в партия на друго малцинство, това на ромите. Причината за това според Симеонов е, че българските мюсюлмани са разбрали, че ДПС води мафиотска политика.
Съпредседателят на Патриотичния фронт предупреди, че България е изправена пред етническа криза. Той попита ДПС като защитници на ромите защо не са отишли в Правец и Велико Търново да изнесат лекция за етническия мир.
Симеонов припомни и годишнината от атентата на гара Буново и изтъкна, че единствено партията на Лютви Местан не е почела паметта на жертвите. „Това е най-тежкият, но не единственият атентат, извършен от протурските терористи“, каза лидерът на НФСБ и изреди атентатите на гарата в Пловдив, на летището в Бургас, в Карнобат и др.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна