Варна °
fallback
България
09:20 | 4 май 2015
Обновен: 00:26 | 20 май 2025

Вносната салата бъкана с нитрати

Опасният зеленчук идва от Италия

По материала работи: Борис Проданов

Вносните салати имат по-високо съдържание на нитрати от родното производство, пише в."Телеграф" след направен специален тест с ленти за нитрати и нитрити, закупени от лицензирана лаборатория.

Общо 16 проби са били взети от 11 вида зеленчуци и плодове. Установено е, че в зелената салата внос от Италия има между 350-400 милилитра нитрати на килограм.Според експерти количествата нитрати, които се съдържат в храните, са поне три пъти по-високи от показанията на тестовете.

Цената на българската салата е по-висока от вносната, припомня изданието. Високо е съдържанието на нитрати и в репичките. В норма са били тиквичките, внос от Турция, доматите и краставиците.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback