IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
13:15 | 6 ноември 2021
Обновен: 23:49 | 17 април 2024

Топ полицаи провериха строежа на "Хемус" край "Буховци" и "Белокопитово"

На огледа отидоха и губернаторите на Шумен и Търговище, както и бившите директори на областните дирекции на МВР

По материала работи: Слав Велев
Топ полицаи провериха строежа на "Хемус" край "Буховци" и "Белокопитово"

Снимка: Монитор

Директорите на областните дирекции на МВР в Шумен и Търговище ст. комисар Георги Гендов и ст. комисар Мариан Михайлов излязоха на проверка на проблемен участък на автомагистрала „Хемус“ в трасето между двата областни града. На огледа отидоха и губернаторите на двете области, бившите директори на областните дирекции на МВР в Шумен и Търговище Димитър Александров и Станимир Парашкевов. Представители на МРРБ не са присъствали, предаде "Монитор".

Инспекцията се проведе ден, след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че 600 метра от изграждащия се в момента участък на магистрала "Хемус" между пътните възли "Буховци" и "Белокопитово" се е срутил.  

„Извършваме проверка относно наличието на този изкоп. За нас е важно да разберем каква е причината новостроящата се магистрала да е стигнала до това положение. Смятаме, че тук, преди това, е имало насип, имало е асфалтово покритие, маркировка и мантинели. За нас е странно защо в момента изглежда така“, каза пред журналисти директорът на ОДМВР Търговище ст. комисар Мариан Михайлов.

„Действително имаше положен един пласт асфалт. Няма свличане или срутище. Извършват се допълнителни отводнителни мероприятия – дренажни ребра, откопаване на насип. Обектът е в строителство, с договор, спечелен с обществена поръчка и всичко друго е спекулация. Какво искат могат да проверят. Предполагам, че трябва да дойде някой, който е инженерен технически състав, който да направи някаква проверка.“ – коментира полицейския оглед техническият ръководител на фирмата изпълнител „Автомагистрали Черно море“ Асен Тодоров. Проверката е била разпоредена от ръководството на МВР.

Коментари

Новини Варна