IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
14:45 | 18 юли 2022
Обновен: 03:08 | 28 март 2024

Шефът на "Левски Запад" блъсна пешеходец, пробата му за наркотици е положителна

Шофьор без книжка помете четири автомобила в Русе

По материала работи: Слав Велев
Шефът на "Левски Запад" блъсна пешеходец, пробата му за наркотици е положителна

Неправоспособен водач помете четири автомобила през изминалата нощ в Русе/Кадър: БНТ

Шофьор блъсна пешеходец на бул. "Тодор Александров" и ул. "Димитър Петков" в София. Пострадалият - 38-годишен мъж, е с опасност за живота. Той е закаран в Окръжна болница с тежки травми - 11 счупени ребра, два счупени прешлена и пневмоторакс на белия дроб.

Пробата на водача е положителна за канабис. По информация на "По света и у нас" шофьорът е Адриан Христов, шеф на фен организацията "Левски Запад". Христов е откаран на кръвна проба във ВМА.

Самият Христов, призна пред БНТ, че преди два дни е употребил марихуана. "Преди два дни употребих, дръпнал съм си два пъти, ако трябва да бъда честен. Чувствам се адекватен да шофирам, преспал съм два пъти", обясни той.

По думите му пешеходецът е пресичал на червен светофар. Заради това той заяви, че не чувства вина.

"За какво да чувствам вина? Човекът е пресякъл на червено, аз карам на зелено, за какво да чувствам вина? Мога да почувствам малко вина, че преди два дни съм дръпнал марихуана, но не мисля, че след два дни това нещо ми седи в кръвта и не мисля, че ми влияе на шофирането", добави той.

По думите на Христов лично той подал сигнал в полицията и в Спешна помощ. Каза също, че се е притеснил за пострадалия.

При зрелищна катастрофа в Русе, шофьор помете четири автомобила през изминалата нощ, предаде БНТ.

Те били паркирани в централната част на града, в близост до едни от най-посещаваните нощни заведения в града. За щастие, инцидентът се разминал без пострадали, но материалните щети по колите са значителни.

На място пристигнал екип на полицията. По непотвърдена информация водачът се оказал без книжка, а автомобилът - чужда собственост. Свалени са му регистрационните табели.

"Колата се движеше в противоположна посока на движението. И в един определен момент я загубих, защото тя с доста силен форсаж замина нагоре. Там се спря и след малко със същия форсаж тръгна надолу, обаче на заден ход. Чуваха се удари, отначало не можах да разбера в какво се удря, а се оказа, че се удря в четири автомобила. Не знам какво щеше да стане ако беше нацелил някой от пешеходците, които бяха тук. От полицията сравнително бързо дойдоха. Шофьорът беше младо момче, оказа се малко неадекватен, употребил е алкохол и наркотици. Направиха му проби. Нямаше документи за правоуправление, а автомобилът се оказа, че не е негов. На негов приятел", разказва Руслан Лозанов, свидетел.

По-късно днес от областната дирекция на МВР се очаква официална информация по случая.

Коментари

Новини Варна