IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
09:30 | 14 декември 2022
Обновен: 19:23 | 27 април 2024

Ужасът, който изскочи от куфара... Тръгна делото за убитата Евгения

2 300 000 лв. кръвнина може да плати Орлин

По материала работи: Слав Велев
Ужасът, който изскочи от куфара... Тръгна делото за убитата Евгения

Орлин Владимиров/Снимка: Румяна Тонева/24 часа

Една година и един месец след като тялото на 33-годишната Евгения беше открито напъхано в куфар край Перник, делото срещу мъжа ѝ Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров започна в Софийския градски съд, пише "24 часа".

36-годишният съпруг е обвинен, че е убил жена си, а родителят - че му е помогнал със съвети и в укриването на тялото. Основният мотив, който се сочи до момента, е болезнена ревност.

2 300 000 лева кръвнина искат родителите на Евгения - Андрей и Капка Чорбанови, и брат ѝ Николай. В тази сума влизат и 500-те хил. лева, които представител на 7-годишния син на Евгения и Орлин предяви към бащата.

“Защо причини това на детето - без майка и с баща убиец”, обърна се в съдебната зала майката на Евгения към зет си. Орлин демонстрира спокойствие и не показа никаква емоция. Безмълвно седеше на пейката с белезници на ръцете и пранги на краката, обграден от съдебната охрана.

“Ти си виновен за всичко, не смееш да ме погледнеш, защото знаеш, че си виновен”, обърна се тя и към бащата на Орлин - Пламен. За разлика от сина си бившият служител на ДАНС е на свобода срещу 5000 лева гаранция, защото имал здравословни проблеми. Той също видимо не показа никакви емоции, но нито веднъж не погледна към доскорошните си сватове.

Според обвинението Орлин е споделил на баща си, че възнамерява да убие жена си. Дори двамата я следили. По-късно Пламен казал пред разследващите, че Орлин не му е казвал, че планира убийството.

В съдебната зала нямаше близки на двамата подсъдими, но пък както в залата, така и пред нея бяха десетки роднини и приятели на Евгения.

Хората носеха и плакати с призиви за справедливост и за доживотна присъда без замяна и за двамата.

Евгения изчезва на 12 октомври миналата година. Един месец близките ѝ и полицията я издирват. През това време мъжът ѝ Орлин демонстрира, че съдейства на криминалистите и е много загрижен. Той често ходел и в дома на тъста и тъщата си.

“Това е замислено убийство, не е извършено в състояние на афект. Около един месец са я следили и двамата. Не са дошли при нас да кажат, че има проблем, за да си приберем детето и внука”, каза майката на Евгения. Делото продължава на 17 януари.

Коментари

Новини Варна