IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:20 | 6 август 2023
Обновен: 00:40 | 2 май 2024

Бояджиев направил пълни самопризнания за двойното убийство в Лозен

Открили кръв по маратонки на задържания

По материала работи: Слав Велев
Бояджиев направил пълни самопризнания за двойното убийство в Лозен

Кадър: БНТ

СГП ще поиска постоянното задържане на обвинения за двойното убийство в Лозен. Това съобщиха на брифинг разследващите по случая. Мярката ще бъде гледана от Софийския градски съд в понеделник.

Чавдар Бояджиев е разследван за смърт по непредпазливост за друг случай.

Заместник главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че първата жертва е ученичка на 18 г. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви Живко Коцев, предаде БНТ.

По думите му задържаният за деянието Чавдар Бояджиев е направил пълни самопризнания.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка. В момента делото е на производство, то е стартирало в сектор "Разследване" към 8-о РУ, но е прехвърлено към отдел "Разследване" към СДВР. Откриваме сериозни пропуски по разследването, снели сме доверието от 8-о РУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител, заяви Коцев.

Заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о РУ, че е изчезнала.

Извършителят на двойното убийство е задържан на входа на Айтос, у него е открито огнестрелното оръжие и дебитна карта на една от жертвите, заяви Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления" против личността в ГДНП.

Коментари

Новини Варна