IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:19 | 24 юни 2016
Обновен: 06:23 | 25 април 2024

Какъв е потенциалът за развитие на селския туризъм у нас?

Лесните пари от еврофондовете унищожиха предприемаческите усилия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Какъв е потенциалът за развитие на селския туризъм у нас?

Един от проблемите пред развитието на селските региони в България е, че класическото предприемачество вече го няма. То беше унищожено с лесните пари, които идват от еврофондовете. Освен това има много голяма пропаст между големите и малките градове по отношение на образователния потенциал. Това коментира Гавраил Гавраилов, един от тримата автори на книгата "Села и туризъм – посоки за пътешествия из България", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това е втората от поредица книги за пътешественици. Информацията е събирана от човек на човек, като авторите посещават интересни и малко познати места в нашата страна."Обикновено хората не осъзнават какви ресурси имат, защото за тях те са ежедневие", каза Гавраилов. Според него трудностите за бизнеса идват по линия на прекалените регулации. Той обяви, че две трети от обема на туризма идва от морските курорти. В 75%от територията, съставляваща селски общини, се формира 2-3% от обема на туризма. По думите на Гавраилов основните пречки пред развитието на селския туризъм са лошата инфраструктура и липсата на цялостна държавна политика.

 

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Коментари

Новини Варна