IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
12:15 | 26 февруари 2022
Обновен: 06:13 | 19 април 2024

Украйна: 33 деца са сред пострадалите при руската инвазия. Близо 200 са жертвите

Бебе проплака в метрото в Киев на фона на бомбардировките (СНИМКИ)

По материала работи: Слав Велев
Украйна: 33 деца са сред пострадалите при руската инвазия. Близо 200 са жертвите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 198 украинци, сред които три деца, са загинали от началото на руското нахлуване, заяви украинският здравен министър, предаде Нова ТВ.

Най-малко 198 украинци, сред които три деца, са загинали от началото на руското нахлуване, заяви днес украинският здравен министър Виктор Ляшко, цитиран от Укринформ.

От съобщението на Ляшко не е ясно дали става дума само за цивилни, отбелязва Ройтерс. Ранените са 1115, сред които 33 деца.

Междувременно бебе проплака в метрото в Киев на фона на бомбардировките. Снимки на малката Мия се превърнаха в символ на надежда в социалните мрежи

Бебе се е родило в метрото на Киев. Момиченцето, което получи името Мия, проплакало в тунел на подземната железница, където 23-годишната й майка се укрила от ракетния обстрел, пише вестник "Дейли мейл".

Украинският полицай Микола Шлапак, притекъл се на помощ на майката, разказва, че чул виковете на младата жена на фона на гърмящите снаряди. малко след като помогнал при раждането той успял да извика линейка и майката и бебето били настанени в болница, откъдето съобщиха, че и двете са добре. 

Снимки на малката Мия веднага се превърнаха в символ на надежда в социалните мрежи. 

Коментари

Новини Варна