IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:30 | 27 април 2022
Обновен: 15:51 | 28 март 2024

Кремъл: Пускаме газа за България и Полша при плащане с рубли

Не се планират контакти на Путин с българския и полския му колега

По материала работи: Слав Велев
Кремъл: Пускаме газа за България и Полша при плащане с рубли

прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков

Доставките на природен газ за България и Полша ще продължат при плащане от двете страни по газовите договори в „правилната форма“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

„Заплащане в правилната форма ще бъде основание за продължаване на доставките“, заяви той, цитиран от ТАСС.

На въпрос дали руският президент Путин планира контакт с колегите си от България и Полша за обсъждане на ситуацията с газовите доставки Песков отговори: „Не се планират“.

Песков не изключи и други страни освен Полша и България да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли.

„С наближаването на крайния срок за плащане /за газа/, ако някои потребители се откажат да плащат по новата система, то указът на президента на Русия Владимир Путин, разбира се, ще бъде изпълнен“, каза Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че не може да посочи колко страни са се съгласили да преминат към новата схема за заплащане на газа.

По-рано днес „Газпром“ съобщи, че напълно са спрени доставките за българската компания „Булгаргаз“ и полската PGNiG във връзка с неплащане в рубли в указания срок.

Коментари

Дикова ( преди 1 година )
Министрите от правителството казаха,че ще плащат с рубли.Да не сме деца да ни говорят,че ще внасят газ през Гърция,че ще ни топлят с акумулаторни батерии и с втечнен газ от сащ.Не искам да им слушат лъжите.За всичко са виновни комунистите,социализма,Русия и миналото.ДаСи вземат куфарите и да отиват от където са дошли.Има демокрация и могат да пътуват където си искат.Тези хора не могат да направят нищо без да им разреши ЕС и САЩ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна