IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
14:20 | 23 септември 2023
Обновен: 16:45 | 4 май 2024

Украйна се похвали, че е убила или ранила руски "висши командири" при атака в Севастопол

Русия съобщи, че един военнослужещ е в неизвестност след атаката вчера

По материала работи: Слав Велев
Украйна се похвали, че е убила или ранила руски "висши командири" при атака в Севастопол

Гъст дим се издигаше над Севастопол, след като градът на анексирания от Русия Кримски полуостров бе подложен вчера на ракетен обстрел от страна на Украйна. Снимка: УНИАН

Украинската армия каза днес, че е убила или ранила "висши командири" на руските военноморски сили при вчерашната ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

При нападението са били убити девет и ранени 16 души, включително генерали, заяви по-рано началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, цитиран от ДПА.

Вчера назначените от Русия власти в града на анексирания от нея украински полуостров Крим съобщиха, че един военнослужещ е в неизвестност след атаката.

Твърденията и на двете страни в конфликта не са проверени по независим път.

"Подробностите за атаката ще бъдат разкрити възможно най-скоро, но резултатът е десетки убити и ранени сред окупаторите, включително висши командири на флота", пише в изявлението на украинската армия. Тя каза, че нападението е било извършено "по време на среща на ръководители на руските военноморски сили".

Тази сутрин Севастопол отново бе подложен на ракетен обстрел.

Назначените от Русия местни власти обявиха за кратко тревога. Движението на морския пътнически транспорт в Севастополския залив бе спряно, но междувременно градската управа съобщи, че то ще бъде възстановено.

Коментари

Новини Варна